Om oss

Marias Tapasbar är resultatet av min kärlek till Spansk matkultur. Den är ju lika bred som hela det stora landets olika delar. Men på lunchen är det svensk husmanskost av det klassiska slaget som gäller. Gemensamt för de båda koncepten är god mat och spännande drycker.

Svensk husmanskost serveras allt mer sällan, men på Marias Tapasbar håller vi fanan högt! Våra duktiga kockar lagar allt från grunden och serverar kålpudding, wallenbergare, kokt torsk med äggsås och mycket mer. Titta på lunchmenyn och kom in och testa våra luncher, alla dagar 11.30-14.30 utom söndagar för endast 110 kr (inkl sallad, dryck, kaffe och kaka). Vi erbjuder även tapastallrikar och sallader varje dag.

På kvällen är de spanska smårätter – tapas - som gäller. Den spanska maten är enkel och vällagad och att äta gör man på ett väldigt avslappnat och socialt sätt. Det är detta som vi vill fånga på Marias Tapasbar. Här kan du få allt från pinchos, bläckfiskringar, baconlindade dadlar, oxfilé och mycket, mycket annat. Titta bara på kvällsmenyn och låt dig inspireras!

God mat ska serveras med goda drycker och vi har ett brett utbud av spanskt öl, vin och annat som t ex sherry förutom alla alkoholfria alternativ. En kall skummande San Miguel på fat, en flaska Alhambra Reserva öl eller prova något av våra över 25 speciellt utvalda och goda spanska viner. De kommer från nästan alla regioner och med typiska druvor såsom Tempranillo, Garnacha, Verdejo, Albariño eller Palomino Fino. Vi lovar att det finns något alla tycker om i alla prisklasser.

Nästan lika viktigt som mat & dryck är restaurangens atmosfär. Vi vill  få dig att känna dig förflyttad till varmare breddgrader året om, inne i restaurangen, på den mysiga innergården eller på uteserveringen som är öppen sommarhalvåret och utrustad med infravärme ifall kvällen är kylig.

Varmt välkommen!​

Agneta Lilie von Rosen

Adress

Hotel Maria

Mariagatan 8A

252 23 Helsingborg, Sverige

​Kontakt

Telefon reception:+46 (0) 42-24 99 40

E-mail reception: info@hotelmaria.se

Boka direkt online HÄR

​hitta oss

Hotell Maria AB/ Marias Tapas Bar
Mariagatan 8 A
25223 Helsingborg
Tel.: +46 (0) 42-24 99 40

info@hotelmaria.se